Attention:

Members please update your information....

Click here to update!

Friday, January 9, 2009

Polo T shirt



Ini adalah idea design tok.. sebab tok pilih kaler putih lebih melambangkan kesucian dan keamanan... tok mmg suka hitam tapi tshirt ni khas utk event charity... kalo kita pakai utk semua event nanti baju dh jadi x berapa elok... untuk event yayayuya better pakai apa yg kita suka baru meriah dan x formal sgt...  so apa kata kowang?..

ni lak logo rasmi utk program charity kita...

idea dan pendapat kowang semua boleh kita bincangkan lagi diharap minggu dpn kita dh confirmkan design lps tu tok leh bg harga baju..

20 comments:

Zu said...

tp tak best la kalau pompuan pakai yg berkoler gak....design dah ok...
itu idea aku la

DoOrDie said...

tok, logo blogger and facebook tu...teman rasa, baik tukar ke menda lain.

Kita ada logo balai tak?

takut kena saman plak kang...logo2 tuh registered weih

Zu said...

yup betul kata doordie:D

DoOrDie said...

satu g...seperti yang dah kuntum bitaw kat tok tadi...instead of logo, apa kata kita buh nama masing2?

mebi mahal sikit la teman rasa

part website kat belakang tu, pakai kaler ape? kelabu ke itam? how big the size would be..harap2 bole dibaca, cuma kurang praktikal untuk yang pakai tudung la...

unless, website tuh buh kat lengan. masing2 nampak.

my two cents....

p/s : pinjam gamba eh...kuntum upload kat FB

zool irfan said...

logo tu cantik. kita wat dua logo tak kena saman. satu logo charity ni dan satu lagi logo org kampung. kan logo ni untuk kempen charity.. tak jadi hal la aku rasa..

Tok Ketua said...

hhhmmm.. tok sokong pendapat cik kuntum..

mengenai jenis baju.. nk berkolar atau x?

pastu baju colour apa?

zool irfan said...

kalau round neck murah sikit..tapi tak cun kalau boh nama..
kain lacoste baru molek sikit.

sue cipot said...

sue stuju jgk dgn CK sbp kalo yg pkai tdung tu xnampak la tulisan tue.

Lg 1 ermm bkolar lbh formal eh nampak smart bg sue. tp mybe ada jgk xselesa sbp kalo pkai tdung cm ssh skit dgn t-shirt bkolar. nti kembong kt lher..

Warna tu plak hurmm putih cntik jgk tok.. tp tulah kalo dlm pic cm xbrapa nk meriah.. hehe sbrnya sue agak kureng dgn warna putih.. but if semua say ok i will followwwww uuu kemana jua... (ikot iklan DIGI)

aku la ros said...

sokong ckp ck..

putih yer.. me ni tak reti pakai tshirt warna putih... buat la kaler pink.. heheheheheheheheheheh

Mademoiselle Cynicleopetra said...

I prefer red sebab momi kuat makan eskim kang ceceh...tak best...lagi satu...putih see-tru nanti nampa coli...nih cakap betul I got Tshirt Pico kerja dulu nampak coli bunga2 haru...hampeh tui

DoOrDie said...

wakakakakaka...komen momi paling takleh tahan!

gelak tak hengat i!

putih, suci murni...itam i know i like..but RED not bad, since kita start this project pon kita pakai shirt merah kan?

maybe body merah, kolar putih ke?, then logo tu tok kena kasik outline putih la kot.

heat transfer ke embroidery nih tok?

sexited i!

~ beaber ~ said...

t shirt nehh pakai khusus for charity purposes atau ada logo lain for general ie for kpg 360??

yaya|azura said...

tok....
url tanpa 'www'
http://balairaya360.blogspot.com
utk logo tu. kita boh la add-on :p

letak logo facebook and blogger tak kena saman kan? we're not using their logo for commercial purpose (bukan cari untung), in a way we're promoting them for free :)
itu rasa cikyaya lah kan? :D

warna:
biar samada merah or hitam. or biar ladies pakai pink as in pink mcm kete mek tu .. not soft pink.
lelaki biar pakai itam :)

jenis baju:
i would really prefer F1 shirt ... smart and corporate look .. hihihi... this one kita leh pakai gi function2 kita.... lagipun, bukan selalu kita buat public event nie kan? ;)

...itu pendapat cikyaya :)

meeboo said...

saya bersetuju dengan pendapat ck serta penggunaan warna hitam mahupun merah. pastu kita buat 2 versi :

berkolar - utk lelaki
bulat - utk wanita

pastu tadi dah sajes kat tok, buat logo dan dia pon suh aku buat logo dan beri idea wahahahaa. lagi satu URL tu nape tak taruk kat bawah je? yelah takpun kat tepi baju ke? ermm takpun ermm kat mana ek yang lagi sesuai? kira cari pin-point utk orang bley tengok.

Lagi satu chairperson dan event manager please conduct another discussion on YM. Lagi satu designer seme bangkit dari PC n Apple anda moh la kita buat logo untuk kampong wahahahaaa. Seruan Tu!!

p.s : Last sekali jangan lupa derma utk tabung Palestin / Gaza tu ek.

Yang Benar,
YB Bandar Palma

Dory said...

logo FB ngn blogspot tu cantek,tp cam xsesuai jek. kaler & kolar, aku xkesah sgt. ikut suara ramai aje.

yang lain2 terbaek!

fizzzy !an said...

tak kisah sgt sebenarnya

cuma kisah part kolar dan baju putih. Kolar sebab panas dan mengelembung bila pakai tudung & fz tak berapa cermat kalau baju tu warna putih.

tp fz ikut je kata majoriti..

btw i sokong idea Cik Yaya & CK, tambahan F-1 shirt, kainnya tak panas kan?

DoOrDie said...

ermmm...bila kita sumer nak diskusi nih? sebbnya ada yang takde kemudahan tenet di malam hari...

or else, kita mesyorat...pehtu designer2 nih kena la come out with few design base on diskusi kita tuh..

then..sebagai cara demokrasi,kita vote la...bole gitu?

Pink Marie said...

good job tok.

i have a few opinions to share.
tp tgh pk lagi ni.

btw, make sure for us lady's cut ok. hik.

SilverFerio said...

baby blue... grey... brown

atau kale2 yang very da soft lebih sesuai utk apa2 event

Kakak Tiri said...

Pada Mem, word Charity Programme tu tak yah dah kot. Sebab understood lah Have A Heart memang kita punya charity channel.

Memadai kita dah boh nama kampung dengan url itew.

Apa-apa pun... memang best! Syabas!