Attention:

Members please update your information....

Click here to update!

Thursday, January 29, 2009

Balairaya Berwajah Baru...

apa???

berwajah baru?

ok-lah. memang ajk yuyayuya memang giler kose. nasiblah korang... but then again, i know y'all sayang jer kat i nie ah... kan kan kan kan? hiks.

memula tu nak tampal itu ini jer but rasanya naklah jugak guna template baru.

efforts?

(1) i need to duplicate the whole balairaya360 and create a dummyblog (yang nie, cik kuntum and some of you guys je yang sempat tengok) ... reason being, kalau tukar template sah2 all the widgets hilang serta-merta. so, i created a dummyblog under the registered email address balairaya360@gmail.com. Please take note that the previous balairaya was registered under my personal email address :( . Rationale: biarlah balairaya standalone atas kaki seniri.. huhuhu...

(2) yaya telah menkonstruksi blog balairaya yang baru ini dengan bantuan tuan mandur kita, cik kumtum .. eh .. cik kuntum yang banyak gak kasi idea segala.. hihihihi.... add segala widgets, tukar colors segala...... adjust itu sini sana.... hmmmmm .. tidak lupa juga, telah mengimport segala blog entry dan telah menguploadnya ke sini.... (anda sudah tentu tidak menyedari akan hal ini... :D)

(3) secara dendiam, yaya telah menutup blog balairaya yang lama dan tukar url kepada balairaya360-mirror.blogspot.com (yg akan didelete) .. oh.. maaf yah, cuma authors saja yg boleh melihat the old balairaya .. sowie ye! :P ..... ahhh.. sesudah itu, yaya cepat2 tukar url blog nie yang pada awalnya adalah balairaya360-demo-2.blogspot.com kepada balairaya360.blogspot.com ....

(4) ketiadaan gambar famili kita yang besar itu ... hmm .. of course itu adalah menjadi kebanggaan kita semua, but isn't it too big to put it up there? ianya akan memakan byk ruang.... perhaps kita bulih meminimakan sizenya and add a link to view it in larger size :) - please give komen on this one, ok? :)

(5) ekceli, nak bubuh senarai link orang2 kampung just below the header tuh.... still dalam pembinaan... so, tak sompek nak buh semua link2 yang ado.... oh.. bagi mereka yang dah tukar link tapi tak kasitau tuh, maaflah ya... ajk yuyayuya terpaksa mengeluarkan link anda (no hard feeling, ok?)

akhir kata.... previous authors, please check your email to accept invitation from balairaya360... else, korang tak dapek laa priviledge utk jadi authors again (ini amaran utk tok ketua .. miahahahaha) ...

ahh... cukup.

sape2 nak letak link diaorg kat sini... sila email kepada kami :

balairaya360@gmail.com

ada cadangan? sila laa komen di bawah ini....

sekian. tima kasih.

:D

Yaya yang Comel :)

15 comments:

Pink Marie said...

ok nie.

tp mek tak paham pon kes balai lama n balai mirror. yg ni kira official la ni (frm previously mirroed?)..?

heheh. konpius tgk ada 2 balai kat dashboard.

DoOrDie said...

lebih kurang la tuh...

cek pon tejeling2 dalai lama..hahahaha!

yaya|azura said...

miahahaha.....
i will delete the old balai soon! .. or else kut2 korang rindu kat balai lama ke??? hihihih...

tapi takpe.

mek .. header balairaya nie yaya buat sementara je... tunggu gak tok ketuek buat header baru... sebab tu yaya buat yg simpleisme ja.. :D

Kakak Tiri said...

Syabas.

Untuk pengetahuan Cik Yaya, ada yang dah memang tarik diri dari menjadi warga 360... al-kisah sekadar di pinggiran le tu. Kan Tok?! Sonye kalau padam muka yang kat gambar tu pun, (ganti ngan muka Abam Zai) memang no heart feelings lah, sebab keputusan sendiri, kaaannnn.

KitKet said...

cantik apa layout ni. i like.

yaya|azura said...

tarik diri ka? xpa.. xpa ... keputusan seniri.... it's ok...

by the way, sape abam zai? hiks. :D

Tok Ketua said...

dgn blog kita yg berwajah baru ni... tok suka sgt...

bkn disbbkan cantik ataupun tidak tetapi effort yg diberikan serta tanggungjawab yg dijalankan... wat tok amat2 menghargainya...

mengenai 'admin' dlm balai baru ni diharap diberikan oleh AJK yg tertentu SAHAJA (seperti sblm2 ni) atas sebab2 tertentu.. mintak maaf yer...

mengenai design lak.. design lama masih lagi digunakan dan design muka boleh ditambah lagi utk sesiapa yg belum ada dlm design tersebut... tetapi ada beberapa gmbr tok xde nk editkan.. yg sblm2 ni kowang bg gmbr tidak memuaskan serta tidak memenuhi kriteria yg diberikan sebelum ini.. harap maaf...

mengikut statement Mek lak.. tok setuju 100%.. kita stndardize kan semua font2 dlm apa jua design Kg sri 360.. dan ini tok akan berikan kpd semua AJK2 yg berkenaan...

mengenai ahli2/ penduduk kg kita ni.. ada yg tidak kenal antara satu sama lain.. malah tok sendiri pun ada yg tidak kenal.. kpd ahli2 lama yg dh xde tok tidak akan buang sama skali kerana mereka masih pendududk kg sri 360

sekian terima kasih

yaya|azura said...

tok.. dlm gambar takyah delete pon takpe.. tapi link to their blog, i have to delete it... sowie!

Kakak Tiri said...

Abam Zai = Zainudin Muhamed

Hik hik.

(kidding lah)

By the way, Yaya... lagu kebangsaan tu boleh lebarkan sama saiz feedjit kot. Bior even la konon.

And one more thing, berkenaan Have A Heart, ekcelinya I nak kopipes dari semua entries Have a Heart IJN yang ada kat Balai ni and tempek kat Have A Heart. I need to get the HTML version. Tapi now dah tak bleh, so tak pe le ek?!

Apa citer Have A Heart Gaza ni? Bila nak kutip duit? Bendahari... leh buka akaun kutipan ke??

yaya|azura said...

haaa.. mem.. leh jer... u leh download from this balairaya... the old balairaya pon ado lagi kan? just import from the old balairaya, then export to have a heart (but choose not to publish) .. pastu bila dah abis export tu, mem pilah kat edit posting and pilih yg ada kaitan ngan have a heart. ;-)

layout have a heart pon ingatkan nak tukar lagi.. nak carik yang kolorful. setuju?

nak boh shoutbox tak kat have a heart tuh??

DoOrDie said...

yayake, untuk Have a Heart nnt leh kita bikin sama2 lagi..buat huru hara mcm ini balai juwa...

yaya|azura said...

nk kene pk layout utk have a heart atau nak kasi task tu kat someone else lak.... hiyaaaark! sape mo, angkat tangan!

Zu said...

Ada rupanya org yg tarik diri...tp cam tak perasan lerrrr:D

Rajap said...

eh!!! aku ker?? hehehe..jgn ko tanya.. aku masih disini..

Dory said...

siapakah org itu? teng teng tengg