Attention:

Members please update your information....

Click here to update!

Tuesday, May 5, 2009

Sejarah Kampung Sri 360


Sewaktu Tok baru melangkah ke arah kerja tetap sebagai seorang DTP Artist di KL... baru lah tok berjinak2 kembali dlm friendster dan myspace.. Walaupun sedikit buta IT tapi belajar gak sikit2 mende2 camni... waktu tu jugak Tok menyewa rumah bersama2 dgn K.E (Kambing Eskimo).. K.E lah yg memperkenalkan blog pd Tok ketika itu.. mmg masa tu blur2 gak.. menatang apa ni?... K.E mmg sengaja ingin terjebakkan Tok dlm kekancahan menyeleweng masa ketika bekerja.. godek punya godek... hmmmm.. best gak menatang ni... sejak itu lah tok aktif berblog... masa tu mmg byk idea nk berblog... kwn2 blog masa tu ialah K.e, Jaja, Adusss, Hadi, Aju, Kmazz, Fasha (rasanya mcm ada lagi.. lupa la).. Mereka lah kwn2 blog plg pioneer sebenar2nya.. time tu lak kami mmg aktif sekali dan menggelarkannya sebagai "Saotuck" (sekolah sakit otak) diketuai oleh Cah (adusss)... mereka semua mmg kepala gila.. rasa mereka lebih 'senget dan gila2' daripada skrg.. mgkn dh semakin matang kot... time tu gak memang tiap2 hari nk pecah perot baca blog... kami juga pernah berjumpa antara satu sama lain apabila kami wat gathering dkt KLCC... best time tu.. K.e kene kencing ngan Cah & Aju gila2... mengong...

Selepas tu Tok juga mempunyai rakan2 blog yang lain mcm Dory, Yaya, Mamaket, Lady Tessa, Mommi Mok, Mem Aluyah, Beaber dan kawan2 yg lain sekarang ni...Disebabkan kumpulan Saotuck semakin hambar mgkn dh mula bz nk kawin n haluan masing2.. Tok mula aktif berblog dgn Yaya dan Mamaket.. kalo x silap... Dan slps tu Tok berjumpa dengan Yaya buat pertama kali serta rakan2nya ketika berbuka puasa di Chili's Midvalley... Tok mmg malu2 harimau time tu.. bila tgk semua kwn2 chill baru lah tok ok skit.. bermula lah saat perkenalan dengan Yana, Rizal, Cikgu Comot dan kwn Yaya yg lain (dh x ingat nama2 yg lain).. plg seronok bila berceloteh dgn Yana.. ada jer story mory... seronok tgk dia... hahahaha.. mmg best time tu.. pada Detik Mula itu lah... kawan blog Yahoo 360 semakin ramai diperkenalkan... tapi kwn2 Saotuck masih lagi berblog cuma sedikit hambar jer... Perkenalan seterusnya Tok memperkenalkan K.e dgn Yaya, Yana, Kak Mazni, Cikgu Comot, Ila dan Rizal di Bagan lalang... kami mkn besar ketika itu.. dan secara kebetulan celebrate besday Yana... mmg best...

Perkenalan ngan Yaya juga lah Tok dpt kenal kwn2 blog baru yg lain... di saat itu lah kemuncaknya perkenalan serta berblogging aktif dan meriah skali... teringat juga Nabil cuba berjinak2 dgn kami akhirnya kami jinakkan dia masuk sebahagian daripada kwn2 berblogging... (teringat kucing kat Venice Nabil pegang).. mmg seronok sgt dpt berkenalan dgn semua ketika itu.. ada jer update yg pecah perot... mcm Mamaket nye update... sampai kene tahan gelak kt ofis... berair mata tahan gelak... Perjumpaan seterusnya pula dekat chili's gak... pertama kali jumpa Mamaket dgn anak2nya, Kak Sheena, Dory, Spazzo... hhmmm sape lagi ek ... time tu pun best gak.. along ada. Hadi ada.. Jaja Ada... Kami sama2 celebrate besday Mamaket...yang ke 28 kot... huhuhhuhu... muda you....

Acara gathering diteruskan apabila Mem Aluyah ajak makan beramai2 kat steamboat, subang... time tu tok x dpt join sbb ada hal yg x dpt dielakkan.. ramai gak time tu.. masing2 mula berkenalan ngan Mem Aluyah, Bamin, Bukit, Som, Zool... sape lagi ek?... Tok x gi cuma tgk kt gambar jer.. huhuuhuhuh.... begitulah seterusnya perkenalan antara kami semua... Antara Gathering yg terbesar adalah ketika Perkahwinan kakak Nabil yg diadakan di Dewan Felda Jln Semarak... Sblm itu kami dimaklumkan oleh Nabil yg dia akan pulang ke tanahair utk memeriahkan perkahwinan yg amat bermakna dlm keluarganya... Kami semua amat berterima kasih dan terharu atas jemputan khas oleh Nabil ketika itu... Masa tu juga Tok x menjangkakan hampir semua yg datang.. Alhamdulillah ketika itu hanya 3... 4 org jer yg x dpt hadir... Mem Aluyah, Bamin, Baman, Wani pertama kali berjumpa dgn mereka... dpt bertemu semua saat manis yg x dpt Tok lupakan sbb kemeriahan org2 kampung ketika itu mmg chill abis.... bergambar x putus2... muahahaha..... x dpt kami lupakan juga apabila kami semua dpt cenderahati dari Nabil khas dari UK... best sgt2... x sangka leh jumpa kwn2 blog yg ketika itu x sampai setahun pun kenal antara satu sama lain..

Selepas pertemuan dgn semua... bermula lah secara tidak rasmi Tok ditabalkan oleh nabil serta kwn2 yg lain sebagai ketua kampung di mana tok yg kenal semua org... dan Kampung Sri 360 nama diberi oleh Nabil sempena pertemuan kami semua ketika itu dan Yaya juga merancakkan Kampung kita secara tidak rasmi.... Ini lah waktu kemuncak dimana Kampung Sri 360 dpt lebih ramai kenalan sehinggalah sekarang....

Sepanjang kita berblogging mcm2 perkara yg terjadi kat Kg kita... sampai disebabkan satu peristiwa pahit.. terpaksalah kita berpindah ke Blogspot yg lebih selamat dan terjamin walaupun agak leceh sedikit... Thanks to Mem Aluyah & Mommi kerana mengembalikan semangat balik utk kita terus berblogging sehingga sekarang... sampai skrg Tok masih rindukan kg lama kita di Yahoo360... byk kenangan kat sana kita kongsi bersama...

Tok nk menceritakan pun banyak n panjang sangat... penat tok nk menaip nih.. byk yg kita dh berkongsi bersama dlm berblogging... Diharap perkenalan kita kekal sehingga akhir hayat .. InsyaAllah... walaupun tidak berjumpa dgn kowang semua.. .. walaupun kadang kala tidak semua org kampung bersependapat... tetapi ada baiknya supaya kita dpt memahami antara satu sama lain dgn menjaga hak dan kepentingan masing2 x kira lah dari segi hati dan perasaan....Tok mmg sayangkan org2 kampung tok.. x kisahlah dia tu sape pun... anak menteri ker.. kerja sapu sampah ker... lantaklah.. ... bagi prinsip berkawan bg tok.. sekiranya anda ikhlas nak berkawan n berkenalan ngan tok... tok terima sahaja.. xde syarat apa2... yg penting kita ENJOYYY!!!!!!!....

Apa2 pun Tok ingin menyambut hari Ulang Tahun Kedua kita (6 Mei 2009) kepada semua penduduk Kampung Sri 360!!!!!.... yaaayyyyyy!!!!!!....

22 comments:

DoOrDie said...

Giler panjang....!

Terharu sioot!

WahaiCerminHikmat said...

Terharu mommi baca surat wasiat TOk nih...mommi nak pelok TOk...tapi mommi takut Ad marah...

Polok dalam iman sajerlah...anyway kami bahagia dengan kampung Balairaya kami...walaupun sering di kejar hantu...

Mommi tetap berblogging Caiyoklah...!!!

yaya|azura said...

eeei... tok nie tau.. yang kat bagan lalang tu bday yaya laa.. huhuhuhu.. *cedih lah.. dia asik ingat kat yana ajer....

anyway, memories sangat best nie tok.. apa lagi, open table kat kita semua lah. :D

Pink Marie said...

pelok dlm iman? hahaha momi ni mmg comel la lawaknye.

mek sayang korg juge. muah2.
long live 360!

SilverFerio said...

gillerr ahh...
banyak kenangan masam2 manis pahit di sini

Dory said...

yeayyy!! ho yeahhhh!! i lap u all.. lap lap lappp..

Mem Aluya said...

Selamat berjubli logam semua.

Tarikh May 6 ni diambil bersempena kenuri Kakak Nabil tu ke ye?

Btw, masa makan-makan stimbot tu rasanya Cik Yaya yang plan kan? Mem dengan Bamin tumpang menempek jer.

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Lagi 5 tahun kita boleh tubuhkan parti politik yang baru dan bertanding dalam Pilihanraya Umum yang akan datang.....

Rajap said...

gila babas la ... rupanya dh 2 tahun dh kta berkawan kan... ops.. rasanya aku baru setahun lebih jer kot... first time jumpa tok n kengkawan kat area shah alam n klang tu... rasanya masa makan ramai2 kat umah mem kat section 4 tambahan bandar baru bangi.. aku sendiri rasa seronok sgt dlm hati dpt jumpa n jadi kawan2 baru aku..

apa2 hal pun. aku berterima kasih pada Anome/man sebab mengajak aku masuk dlm komuniti ni...

tq vr much..

~ beaber ~ said...

all the best to frens out there

hidup kpg sri 360 nehhh !!!!!

Tun Jusoh Masduqi said...

Nabil, aku nak calonkan diri aku sdiri untuk tanding Timbalan Presiden...

Gee said...

so sweet lah cerita tok nih :)

Tun Jusoh Masduqi said...

lupa plak...dengan segala hormatnya, saya (aduuus a.k.a cah ak.a jusohbedil) ingin mengucapkan slamat la jugak besi-besi untuk tahun ke-2...

kipidap walopon aku dah tak berapa aktif macam jubli plastik dulu...maklom laa...dah ade rumah yang bertangga dan jugak menetap sejauh 450km dari korang sumer...

Tok Ketua said...

sowi la Yaya.. Tok slalu salah taip.. hehehehe...

To org2 Kg Sri 360... happy anniversary!!!!....

nantikan kemunculan segmen sambungan tok..
BERSAMA DATO' DR. PROCESSOR CHAPIT

zool irfan said...

oh yeah bebeh..
selamat ulang tahun jua..

dulu pun masa mula2 kenal u allss semua.. memang malu la.

tapi sekarang kita dah macam anak beranak dah.. cuma..

Tok Ketua said...

cuma apa zooll!!!!??...

Mrs Jaja said...

hahaha....ko ni mengimbas kenangan silam tul la chapit...teringat masa kat KLCC dulu..kesian K.E..haha..pape pon kowang sume mmg best...semoga persahabatan ni berkekalan sampai tua kerepot..huhu..

Mrs Jaja said...

hahaha....ko ni mengimbas kenangan silam tul la chapit...teringat masa kat KLCC dulu..kesian K.E..haha..pape pon kowang sume mmg best...semoga persahabatan ni berkekalan sampai tua kerepot..huhu..

Zu said...

happy anniversary:D

Khambeng Madu said...

hahahha..aku tgh tgu zol abiskan ayat dia tu....CUMA apa zoooollll???

33 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優

楊承琳yaya said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色