Attention:

Members please update your information....

Click here to update!

Sunday, May 10, 2009

Kongsi Ilmu


Sayidana Ali berkata:

“Ilmu lebih baik dari harta. Ilmu menjaga kamu, sebaliknya harta kamu yang menjaganya. Ilmu mengadili, manakala harta diadili. Harta berkurang apabila dibelanjakan, manakala ilmu bertambah apabila dikembangkan.”

Sekarang ni tiap kali balik solat Jumaat, Bamin tak dapat nak share isi kandungan khutbah dengan Mem... sebab tak faham Imam cakap apa.


Bukan saja ilmu agama... malahan ilmu menguasai bahasa juga penting.

Tu la... rugi (Bamin... ngan Mem...) tak belajar bahasa Arab ni. Tau al-layla jer. Bak kata Bukit, anak-anak Arab ni terror betul. Kecik-kecik dah pandai cakap Arab. 

Oleh itu, sehubungan dengan topik kongsi ilmu ni, Mem nak usulkan... you alls yang lelaki ni, kalau boleh share la ngan Mem dan orang kampung sekali... antara isi kandungan khutbah yang menarik (... setiap hari Jumaat....  sekiranya you all berkesempatan la). Apa kata? Alaaa... tak payah panjang/banyak. Satu point cukup.

Saya harap permohonan saya ini mendapat pertimbangan dari tuan-tuan.
Terima kasih.

14 comments:

yaya|azura said...

dengan harapan tulus ikhlas warga lelaki kampung kita rajin pi semayang jumaat eh. :p

Pink Marie said...

HAHAHAHAHA!!

ops. kuat lak gelak.

anyway mek leh usul kat ustadz soh byk sket ltk tazkirah. asik men game je.

kan ustadz kan?? i tau u baca neh!

cik anggun said...

solat itu wajib tp kan, knape mamat pakai baju itam tu kan, tulisan kt baju dier tu kan....mcm x brape snonoh......(terperasan tulisan tu...)

SilverFerio said...

jahil dalam iman tu ;)

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Sembahyang Jumaat lepas, Imam terangkan pasal konsep doa, dia berpesan, ada 3 perkara yang akan menghalang doa seseorang itu daripada makbul, iaitu hasil pendapatan, makanan/minuman & pakaian dari sumber yang haram....

Khambeng Madu said...

gud info..perbanyak kn lagi info mcm ni dlm kg

Mem Aluya said...

CIK ANGGUN : Tu la tu... Born To Rock, Drink And Fuck???!!!

NABIL : Thanks Nabil. Dapat satu ilmu baru hari ni.

Zu said...

gud idea mem selama ni tak terfikir pun...... next time lepas hubby smbyg jumaat mesti nak suruh dia story balik khutbah tu..

#@#@#apsal la selama ni aku tak pernah tanya laki aku pasal tu ekk??

SitiNur said...

Bagus kak..Tiap2 masjid khutbah pun lain2 kan..Mesti depa bersemangat nak pi sembahyang jumaat dan update blog..hihi..

floweristachantress said...

sokong :)

DoOrDie said...

kalau kita ada apa2 update berunsur keagamaan, leh tak kita buh je tak kira la hari apa pun...

WahaiCerminHikmat said...

Alhamdullillah perbykan belajar dan menimba ilmu...amin mommi sokong

33 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優

楊承琳yaya said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色