Attention:

Members please update your information....

Click here to update!

Tuesday, September 2, 2008

Bersamamu: Think.Care.Act


Jum kita menderma dara.
Jadikan ini projek amal pertama Kampung Sri 360.


Details here and here.

You ols, jum la... tambah amal bulan puasa. Semoga berkat rezeki yang Allah bagi. Kalau rasa berat nak sponsor one pack seorang, kita share lah. Apa kata? Sikit-sikit ramai-ramai jadi banyak. (rindu pule kat Bukit)

Cu pikir, pack lima ploh inggit tu can last them for a fortnight, insya Allah. Besar nilai RM50 pada orang yang susah. Kita ni ha... (Mem lah...) pegi buang duit cat kuku jer. Isk isk isk. Sungguh tak patut.


Orang kampung, lets do something lah. Nak tak? Kita donate atas nama kampung lah. Tok... mana Tok ni? Tak habis lagi shopping barang kawin ke? Isk...

Apa kata time you orang gather for fast breaking, masa tu buatlah collection sekali. Let's say minimum RM5 to RM10? Yang mana jawuh tu, kita bank in la kat account treasurer. Mem boleh jadi pencadang project kampung je. Bendahari kita lama tak masuk kampung. Along pun tak sampai-sampai kat kampung. Sonye, sapa boley volunteer jadik treasurer? 


3 comments:

yaya|azura said...

Pilihanraya kecil akan berlaku sedikit masa lagi bagi menentukan siapakah pengganti Bukit... :P

This is definitely a good idea. Kena pilih ke mana kita nak salurkan derma kita tu. :)

Let's do it!

zool irfan said...

saya layak ke jadi calon..

Gee said...

jom jom..